Thursday, January 10, 2008

14. nädal, 4. päev

Annan siis kiire ülevaate, mis vahepeal juhtunud on.

Esmaspäeval tahtis Laimonds meid trennis pea ära tappa, pani pärast jõulupausi sellise mahvi peale. Alguses oli "lihtne" jooksu-sööduharjutus, kus siis pulss punaseks tõmmati. Seejärel lisaks veel löögid, mänguharjutused, mille vahele piinati meid alatasa väikeste jõuharjutustega. Ühesõnaga, trenni lõpuks olin läbi ja teisipäev-kolmapäev lihased valusad. Venitamise pool jäi ära vist või õigemini soojenduse pool jäi mul napiks, kuna istusin liiga kaua ummikus ja jäin tsipa trenni hiljaks.

Teisipäev oli kergem päev või võiks öelda pigem, et raske; kaalule. Ülemuse juures sai väheke koosistutud. Mart on tõeline kokandushuviline, nii ta siis tegi meile hanemaksa õuna ja lehttaignaga; teravat tomatipüreesuppi peterselliga ja kõige tipuks parti. Ülihea toit oli, tõesti ülihea. Nii siis tuligi pea kaks kilo juurde.

Eila sai siis ära proovitud Nõmme kunstlumerada, mingine tunnike+ sai seal ringi liigutud. Ringide lugemine läks sassi, aga ehk miski 12 kilomeetrit võis ära tulla. Kuigi ega see rada kõikse parem polnud, õnneks olen vabasõitjana, nii et ei pidanud seda olematut klassikajälge otsima. Rada oli suurest koormusest juba laineliseks sõidetud ja Hobuka tõus oli väga pehme ja pudrune, nii et üks kord ma seda ainult võtsin. Samas laskumisel oli väga ilus jälg sees, parajalt jäine ja seega sai ikka megahoo sealt sisse. Sõitsin õhtul 10 ja 11 vahel, rahvast oli sel kellaajal oma kümne jagu. Sport on massides.

Täna testisin siis ära Pirita raja. Olgem ausad, parim rada, kus see hooaeg sõitnud. Väga tipp-topp värk. Lausa selline tuhin tuli peale, et lasin 10 ringi; 2 kilomeetrine ring pidavat seal olema. Rahvast oli seal ikka megapalju, samas ei seganud üldse, kuigi rada on kohati ikka kitsas küll. See praegu ainuke tõus on täitsa heas korras ja ülessõidetav. Küllalt tugev ja pudru kah vähe. Nii ma siis rassisin seal, et pulss korralikult üles viia. Võtsin isegi sel tõusul tagasi oma paarkümmend meetrit vahet lausikul, mis eestsõitjatega oli; kusjuures, need olid väärt mehed, kelle tempos ma sõitsin. Viimased 4 ringi sõitsin nende tempos järjest, ei uskunudki alguses, et selleks võimeline olen. Enesetunne oli super ja seda eriti teises pooles. Aega kulus 1.20, kaloreid kulus üle 1400, pulsid olid 168-189; kõrged küll, aga misteha, eks see tõus ikka lööb pulsi üles ja nii iga 2 km takka. Samas taastumine oli täitsa ok. Lõpetasin pulsiga miski 150, kui auto juurde jalutatud ja asjad pakitud-riided vahetatud, siis pulss oli ilusti saja peale langenud.

Ei, suusatada on vägev, eriti siis kui juba suudan kergemana kõik selle jõu edasiliikumisse rakendada. Hommegi rajale, laupäevaga vaatab ... aga tundub, et siis tuleks/võiks teha varahommikuse trenni. Pühapäeval kindlasti suusatama, ehk teeb isegi siis pikema ja rahulikuma otsa. Kes tahab, on igati kaasa oodatud :)
Lõpetan 101.3 kilo peal.

No comments: