Tuesday, October 09, 2007

1. nädal, 2. päev

Kodune kaal näitab praegu 114.3 kilo. Mis toimunud on?
Märdi ja Tuuniga sai äsja tehtud umbes poolteist tundi ÜKE't. See sisaldas siis 5 km sõudeergomeetrit, päris mitu ringi jooksu ja igasuguseid venitusi ja harjutusi. Lisaks veel rinnalt surumist. Pulss oli keskmiselt 131 ja max 190, kilokalureid kulus ligi 1000 ja kaal langes trenniga pool kilo. Aga nagu ikka ei suutnud madada pulsi distsipliini hoida, kui Märdiga kõrvuti sai ergomeetrit tõmmatud. Lohutan end sellega, et eks see oligi sissejuhatus sõudeergomeetriasse, nüüd on umbes teada sobilik aeroobne tempo ja siis saab selle tiksuma panna ja rahulikult 10-15 km sõutud. Sõudeergomeetril on huvitav asi see, et sõudes ei saagi aru, et pulss ja tempo kõrge on võrreldes jooksuga; eks viimasel ole kogemust kah rohkem. Aga sportimine peab fun ka olema, nii et alati eesmärk ei pühenda abinõu, vaid tuleb nautida seda, mida ma teen.

Aga siiski, kust see kaalukõikumine tuli, kuna hommikul olin 113.5. Äkki ärajäänud hommikusöök kiire töise elu tõttu (aususe mõttes pean ütlema, et sõin tegelikult 3 õuna) või liiga suur kartulipudru hunnik lõunaks kalkuni juurvijakastmes kõrval ja liiga väike porgandisalati hunnik? Klaas piima see ometi ei saanud olla!? Enne trenni sai veel pool pakki kodujuustu 2 tomati ja klaasi apelsinimahlaga kerre aetud. Oma suureks meeleheaks suutsin vältida toidu lisahapukoorega "maitsestamast".

Lisaks proovisin enne töölt lahkumist järgi ka Proellixe "pekiväristamise", nagu me hellitavalt töökaaslastega selle imeriistapuule nime andsime. Aga see masin on väidetavalt kõikvõimas

10 minutit ProEllixe teraapiat annab lihaskonnale sama koormuse kui:
# 1 tund aktiivset treeningut jõusaalis
# 2 tundi tennise-, või squassimängu
# 2 tundi kiiret jooksu
kes tahab saab selle imeriista proovida Roosmarii ilu- ja tervisekeskuses kõigest 280 krooni eest kord. Kuigi ma olen skeptiline nende lubaduste suhtes (2 tundi kiiret jooksu ei ole tervislik, niimoodi treenides tekib kiiresti ületreenitus), siis eks ma eksperimenteeri selle masina peal paar korda nädalas. Kui negatiivseid kõrvalmõjusid ei teki, siis pole patt 10-minutit tööajast näpistada ja loota, et see masin aitab mind natukene teel eesmärgi poole. Iseenesest on päris pull seal masina peal olla ja väriseda jalatallast kuni õlavööni.

_______________
Note to Regi: I reconsidered my intentions to write briefings in English at the end of each post, as they would be too short and boring. Instead, I'll try to sum up my weekly progress in English in a more meaningful post.




2 comments:

Anonymous said...

Vee kogus kehas, ning see kas sa oled just söönud või wc-s käinud võib olla kuni 2-3 kilo kõikumine. Ära looda plahvatuslikke tulemusi. Peale trenni on tavaliselt kõht tühi ja vedelik haitunud ning seetõttu ka mõni kilo kergem. Oluline on just õigel ajal ja õiges konditsioonis kaalumine (kas enne trenni või peale söömisv või mis iganes). Ning siis saab mõne nädala möödudes mingi lineaarse tulemuse.
Teadjamad spordispetsialistid ütlevad et kuus on normaalne kaotada 1-2 kilo. Sa tahad kuus saada lahti 4-st kilost. Eks see natukene ekstreemne ole aga kui sa suudad ühte tempot hoida jätkuvalt ilma patustamata, siis ma usun täiesti su tulemusse. Alguses ei liigu see kaal küll eriti, siis hakkab mõne aja pärast viskama ja siis jääb jälle seisma.
Loe fitness.ee lehekülge, seal kogu selle kulturismi kõrval ka päris head artiklid üldise treenituse ja toitumise kohta.

@mirx said...

Rax, vaatan, et ma võin sulle anda püsikommentaatori tiitli :)

Ma tean küll, et mu kaal kõigub tegelikult ligi 3 kilo päevas.
Eks mu juttu tuleb võtta alati väikese provotseeriva/ironiseeriva alatooniga...

Eks ma ole päris palju oma lühikese elu jooksul lugenud üldise treenituse ja toitumise kohta (kui eks enesetäiendamine tule alati abiks, tänagi plaan osta Zilmeri jt "normaalse toitumise" juturaamat, nii et teoreetiliselt oman suht häid teadmisi, kuidas asju teha... iseasi on see, kuidas seda teadmist suudan ma ellu rakendada ...

aga see on juba puhas enesedistsipliini ja motivatsiooni küsimus, kuidas positiivse rutiini treeningus ja toitumises tekitada