Sunday, October 28, 2007

3. nädal, 4. kuni 7. päev

Võtan siis kokku ka nädala teise poole. Ega erilis ei toimundki. Suht uniselt läks see, s.t et tuli tagasi teha see unepuudujääk, mis Brüsselist sain. Hommikuti sõin ikka putru, lõuna ajal prae. Neljapäeva õhtusöögiks sõin seminaril pakutud sooja saia tomatiga, ühe koogi tükikese, mõned puuviljad ja natukene küpsist. Reedel tulin tagasi traditsioonilise kodujuustu-tomati juurde. Nädalavahetuse söömaajad on olnud kõigest hommik ja lõuna. Või noh, mis hommik, maast olen lahti saanud alles nii kella 12-1 paiku. Eile siis oli menüüs kodujuust-tomat ning 4 pasteedileiba, mahla kah. Täna hommikul Asendasin esimese poole kohupiimakreemi ja hapsiga. Eile viisin venna juurde külakostiks tortelliinisid, mida siis piima-merevaigu sees sai kuumutatud. Natukene vähe sai vedelikku, nii et natukene kuivaks jäid. Aga muidu olid hääd. Aa, õhtul sa Märdi-Martina soolaleival ka natukene snäkitud, enamasti porgandit-viinamarja, muuseas eksisid ära ka mõned krõpsud ja šokolaadikringel. Täna sa lõunasöögiks kartuliputru hakkliha ja kodujuustu-tomatiga.

Trenni jõudsin õnneks neljapäeva õhtul, nii et sain üle tunni aja end liigutatud. Ikka sõudeergomeetrit sikutatud. Kuigi tõstan tasapisi sõudmistempot, siis pulsile see erilist mõju ei avalda, ikka seal 140 peal. See on päris hea näitaja. Reedel tegin samuti sporti, pokkeriturniir oli; jäin lõpuotsa, nii et seda seekord trenni alla ei saa panna. Laupäev kadus kiiresti kätte ära, nii et trenni ei jõudnudki. Sama lugu oli peaaegu tänagi, lõpuks sundis end siiski toast välja ja tegin kerge jooksutiiru Kadrioru pargis. 37 minutit ja umbes 7 kilomeetrit, ma pakun. Pulsid 149-17c3, kaloreid kulus 600.

Ja mis kõige olulisem. Reede hommikul oli kontrollkaalumine. Suutsin siiski end natukene paremasse vormi ajada ja maha võtta 1.3 kilo ehk lõpetasin 111.9 kilo peal. Pole paha, mis? Asi liigub ilusasti graafikus. Neiu A. suutis end samuti mobiliseerida ja 0.9 kilo alla võtta, nii et juuspeen paremus seekord jällegi talle. Aga seekord läks tõesti fotofinišit vaja - 100 grammi oleks juba vaekausi minu poole kallutanud. Järgmine kaalumine toimub nädalapärast esmaspäeval.

3 comments:

Anonymous said...

Ei tahaks igavese kaagutaja tiitlit teenida, aga samas ei suuda ka suud vakka hoida. Niisiis Mirko, sinu suur juht ja eeskuju poetab tarkusetera: sporti ei saa teha ette ega takkajärgi. See puudutab su üleeelmist postitust ja sõudetempot. Tuttav tunne: paar trenni on vahele jäänud, tahaks nagu millegagi kompenseerida. Kahjuks pole see võimalik.
Lihtsalt tegevus peab olema mõtestatud. Kui tahad end proovile panna ja kiiresti sõita, siis tee endale trennis kontrollvõistlus.

@mirx said...

no aga see oligi phmt kontrollvõistluse sarnane liigutus seal trenni lõpus. Et olen oma 5 korda juba 10 kilomeetrit trennis rahulikult sõudnud, siis tahtsin huvi pärast teada, mida ja kui palju ma suudan selle pealt kiirendada ja kõrgemat tempot taluda.

samas su point on täiesti õige, et tegevus peaks olema mõtestatud. ega mu sõudetreeningus praegu muud mõtet olegi, kui teha madala pulsiga. aga vahepeal tuleb endale väikest funi ka lubada, emotsioon on oluline, mis tiivustab ja toob vaheldust sinna tuima tõmbamisesse.

Anonymous said...

Iga söömine mõtle läbi miks see vajalik on. Kui peale jõusaali paned kohupiima või kodujuustu paki nahka siis tead, et see valk parandab "lõhutud" lihas. Kui lähed cardio trenni tegema siis 2h enne sööd pastat või muud süsivesiku rikast ja tead, et see toidab su lihast energiaga, et joostes, sõites ära ei kukuks. Mii nagu on trenn mõtestatud on ka iga suutäis.