Sunday, November 25, 2007

7. nädal, 6. päev

Hommik algas mõnusasti. Mamps oli aegsasti välja uurind eelmisel õhtul, mida hommikusöögiks tahan ja hommikul turul vist värskeid mune toomas käinud. Nii siis valmiski omlett kolmest munast, lusikatäiest jahust ja poolest klaasist piimast. Isuäratav ja hõrgutav. Juustu sai ka peale riivitud. Kõrvale lisaks veel kaks suitsukalasaia. Suur tass teed. Ja boonusena karbitäis maasika toormoosi, mis juba eelmisel õhtul sai sulama pandud ja mille mõnu käisin reede õhtul silmadega nautimas. Lusikas sisse ja kühveldama. Oi kui hea. Ahjusooja karaskit sai samuti moosi sisse kastetud ja suhu pistetud.

Päev jätkus tegusalt. Seadsin sammud aga rabba, Tolkuse rabba. Mõtlesin, et ühitan meeldiva kasulikuga ehk miks teha trenni kuskil linnatänavatel, kui võib minna aaradejahile. Läpakat siiski ei leidnud, aga oli igati vahva värsket õhku nuusutada. 2.2 km ringi läbisin oma 33 minutiga, kui sain siis jooksusammul, aga enamus teest oli laudis, mis oli kerge härmatise all. Nii olin sunnitud seal piiri pidama ja rõõmsalt jalutama. Käisin ka vaatatorni otsas ümbruskonda piilumas, ilus on Eestimaa. Päike säras taevas ja mine iseeneses. Kaloreid kulus seal 250, pulsid 170-118, kusjuures rasvapõletusprotsendiks näitas tark aparaat käe peal 55. Ei tea, kas peakski hakkama arendama nii aeglast tempot, et rohkem rasvast lahti saada. Aga seda pikemad tuleb otsad tega.

Edasi suundusin parematele jahi- ja jooksumaadele. Otsustasin, et Jõulumäe tervisekeskus on kivaga visata ja nii ma siis seal jooksin läbi vasakpoolse 3 km raja ja parempoolse 2 km raja. 3 km raja lõpuks sain keha ka soojaks, enne oli ikka suht jahe olla. Riietasin end suht õhukeselt - pikk võrkpesu ja üll tõmbasin ISC dressid, millel esiosa on ju vett hülgavast materjalist ja tagaosa suht sellest õhukesest venivast vett läbilaskvast materjalist. Nii et eks sealt see külmapisik ligi tikubki, kui niisama looduses jalutada. Selliselt riietuses peab ikka kohe end liigutama hakkama, et keha ei jõuaks maha jahtuda. Koos peale- ja mahaminekuga kulus 36 minuti ringis, pulsid 171-152, suht mägine maastik on ikka Jõulumäel, ei lase pulsil midagi puhata isegi nii lühikesel jooksuotsal. Kaloreid kulus üle 500 ja rasvad põlesid 45%liselt. Alguses mõtlesin ikka oma 8-10 km ära joosta, aga hakkasin igaks juhuks pelgama seda jahedust. Parem karta, kui pärast põdeda ja end ravida.

Lõunat sai söödud juba siis, kui päike loojund oli. Kartuliputru ja maksakotletti ja kurki ja kõrvitsat. Leiba ja piima. Kusjuures, ma ikka ei oska päevas oma 5 korda süüa. Kui ikka süüa, siis taldrik peab olema kuhjaga täis, veel parem kui ajab ülegi. Ei ole siin miskit kõhu narrimist väiksemate ampsudega; kuigi see oleks vist kasulikum.

Saun, kaseviht ja muud iluprotseduurid olid trenni ja lõunasöögi loogiliseks jätkuks. Pärast sauna sai end veel pea liitri morsiga tangitud, karaskitki kõrvale hammustet.

Kaalu 106.4 kilo, kusjuures hommikul sai vallutatud ka uue kilo näit (105.8).
Mõõtsin end ülegi - kontrollmõõdud said kirja pandud täpselt 5 nädalat tagasi.
Nüüdsed strateegilised mõõdud on järgmised: 110-107-107 ja reied 66. Olen veel ühtlasem kui eelmine kord. Huvitav on see, et mida ülesse poole, seda rohkem on maha tulnud. Ei tea, kuidas kanni peaks mõõtma, sest kui vaadata mul neid heledaid pükse, siis kanni osa hakkab vaikselt järjest tühjemaks jääma ja kotti vajuma. Kusjuures, postimehes oli ükspäev uudis, kus teksapükse hakatigi tegema kanni suuruse järgi - nagu rinnahoidjatel on erinevad korvisuurused, siis teksaseid saad osta kannikorvi järgi. Kui keegi oskaks viidata kannikorvi mõõtmise metodoloogiale, siis mõõdaks selle endalgi ära.

4 comments:

Anonymous said...

küllap kanni suurust mõõdet samuti kui rinna oma: ülemisest(kõige kõrgem koht)lahutada kani alune mõõt

Anonymous said...

Looduslaps

Talvel saab aint kanni mõõta.Tuleb istuda kohevale lumele millele jätta oma kannijälg ning siis see ära mõõta:D

Anonymous said...

Mirko, sa peaksid blogi kujunduslikult veidi paremaks muutma. Näiteks võiks päeva kaal olla kuskil suurelt välja toodud, siis kui kiire on ja tervet posti ei jõua lugeda, saaks kohe kõige olulisema teada. Näiteks ajalehe kujundamisel on väga pop mingeid numbreid välja tuua.

@mirx said...

kle, see on hää mõte...

peaks kuskilt mingi lihtsa vidina leidma, mis selle blogisse ilusalt ja lihtsalt kirja paneb... (sinna juurde võib ju siis panna ka mingise kaalu muutuse viimase nädala/päeva vm jooksul), et veel atraktiivsem tunduks...

... kõige lihtsam oleks vist pealkirja see lisada ...

kle, aga küsi siis epli peakujundajalt, kellega sa hästi läbi saad :P, mida ja kuidas oleks kõige atraktiivsem...

... võiks ju teha ka mingi meililisti, kuhu saadaks igapäev kaalu ... või isegi smsi teel saaksid huvilised tellida endale, minu päeva kaalu...
kas oleks huvilisi?