Sunday, December 16, 2007

10. nädal, 6. kuni 7. päev

Nädalavahetuse kokkuvõtte alustuseks õiendan ära reedeõhtuse võla.
Nagu juba võõrustaja ja kaaskannataja mainis, siis reede õhtul enne Jõuluküttele minekut sai end üles köetud neiu A pool. Väga hea on see, et soojenduse korraldaja võtab ka vaikselt alla, nii et laual oli kraami mõistlikus koguses ja suht hästi valitud asjad, millega andis piiri pidada.
Pakuti siis pähkleid, soolaseid küpsiseid, piparkooki, šokolaadi, mandariini, banaani, porgandit ja lillkapsast ja tipikastetki. Miskit oli seal pähkli-küpsise-piraprkoogi kandikul vist veel, aga ei tule meelde... Tervitusnapsu sai samuti ja edasi valgus klaasidesse džinni toonikuga. Kui viimane otsa sai, siis avasin ka ühe valge veini pudeli, millele me kambaga päkad peale tegime. RockCafe's sai samuti end ühe džinntoonikuga turgutatud.

Ühesõnaga läks üllatavalt hästi. Laupäeva hommikuks oli kaalu 103 kilo, mis polnud just kõige suurem tagasilöök, no mingi pool kilo ikka, aga asi seegi. Hommikul sõin ära viimase topsi juustu-muraka jogurtit ja kõrvale hammustasin kaks paksemat viilu juustu. Ploomimahl kulus kah marjaks ära. Pärast Künnapi ja Zopi tennisematši vaatamist täiendasin jogurti varusid 8 uue juustumuraka topsiga ja veel ühe koma teisega (kirsstomatid, ciabatta, pasteet, piima). Plaan oli suurem laar pastat valmistada, et jätkuks ikka terveks nädalavahetuseks. Ühesõnaga, terve pakk pennesid sai potti valatud ja mitmejuustu kaste kõrvale valmistatud. Raili andis mulle hea idee - küsis, et kas tuleb keegi külla; kuigi seda plaanis ei olnud, siis plaanid ongi selleks, et neid ümber teha. Kuna eks seda pastat tundus palju jah saavat ja eks ta paras süsivesikupomm oligi, siis sai kaaskannataja neiu A'gi appi palutud seda hävitama. Päris hea strateegia ütleks ma. Esmaspäevase kontrollkaalumise seisukohast eelkõige. Menüüs siis oli mitmejuustupasta parmesani, kirsstomatite, piima ja ciabatta'ga. Mõni küll jõi ananassimahla ja ciabatta't ei söönud, aga sest pole hullu. Miski maitse oli sealt pastast puudu, aga mis, seda pole ma siiamaani suutnud välja mõelda. Äkki juustukastet peaks olema siiski 2 korda rohkem või pennesid pool pakki, siis saaks ehk juba päris head asja.

Poole üheksa paiku sai suundutud lõpuks jooksma, et see süsivesikutekogus ikka meil õigesse kohta läheks. Mõõtsime Harku ringil ära 12 km, tunni ja 1.16 minutiga (neiu A, me ei arendanud ju viimasel kilomeetril tempot, et oleks 1 minuti võrra kiiremini saanud). Väga mõnusalt. Tõesti, uskuge mind. Pulsid olid 151-169, kaloreid kulus 1100. Pärast keetsin kodus veel külas olnud vanaisale piparmünditeed ja jõin ise ära 2 tassi meega.

Kui magama läksin 103.7 kilo pealt, siis pähapäeva hommikuks (kell 2!) oli järel vaid 101.8 kilo. Nii et see jooks ja tee olid öö jooksul oma osa võtnud. Hilise hommikusöögi ühendasin lõunaga ja soojendasin ülesse osa järele jäänud pastast (selgelt rohkem, kui me laubal neiu A'ga kahe peale ära sõime). Peale riivisin parmesani, kõrvale võtsin 5 ciabatta viilu pasteegiga ja ära jõin veel oma kaks klaasi ananassi mahla. Korralik söök, kaalu juures oma 1.3 kilo. Aga arvestasingi, et eks see pea ainsaks söögikorraks jäägi.

Õhtul läksin taastavale jooksuotsale ikka samasse Nõmme-Harku terviseringile. Kaaslaseks seekord Raili; talle küll vist ei olnud see taastav treening, vaid ikka üks paras kannatamine. Aga eks ta ole jah olnud sunnitud vigastuse tõttu trennidest loobuma viimasel ajal. Tegime tsipa üle 7 km, 53 minutit ja pulsid mul 137-159, kaloreid üle 600.

Pärast trenni ajasin "hiliseks õhtusöögiks" poole kaheksa ajal sisse kodujuustu ja klaasi ploomimahla. Ning suundusin Asustajaid mängima. Mingi hetk olid taldrikud ees suure jäätisetükiga, oskasin küll seda karta, sest Madli ju enne mainis seda, aga no kuidas sa saad sellest loobuda, kui kõigile on juba taldriku tõstetud. Õnneks tabasin vähekegi nurinat tekitada ja Madli oli vabatahtlikult nõus oma osa saama ehk loobusin poolest jäätisekogusest. Iseenesest oli valge jäätis üsna hea, mündi ja šokolaaditükkidega. Pärnaõie teed meega jõime samuti, kusjuures unustasime tolle umbes pooleks tunniks tõmbama (muideks, teed tuleb lasta tõmmata kõigest 4-5 minutit, hiljem juba hakkavad halvad ained sisse tekkima). Õnneks suutsin loobuda ka klaasikesest punasest veinist, mida lõpetuseks pakuti. Kusjuures, tol hetkel kui ei ütlesin, ei mõelnud ma üldse selle peale, et ma olin ju autoga. Seda postitust kirjutasin, nagu juba tavaks on saanud, teetassi seltsis. Lõpetan õhtu 103.5 kilo seltsis. Homseks kontrollkaalumiseks prognoosin 102.2 kilo peale jõudmist. See jätab mulle veel võimaluse, et enne jõule (näiteks esmaspäevasel jõululaupäeva hommikul näen üle pika aja ka kaalul numbreid alla 100). Oleks ju päris ilus vaatepilt ja jõulukink.

21 comments:

Anonymous said...

Kuidas kontroll-kaalumine läks?

Anx said...

Masendav.....

Anx said...

Ja sina noormees oled ikka jube uudishimulik ma vaatan.... :) Igastahes, ütlen niipalju, et Mirx tegi pika puuga ära. Eks tema taktika on nats parem ka, laupäev-pühapäev korralik sport, mitte tants,trall ja tagaajamine nagu mul..... Ja harja ajab veel punaseks tõsiasi,et kodukaalu ja kontrollkaalu erinevus on juba 1.0 kg, nii ei saa juu arvestust pidada :(

@mirx said...

panin tulemused paremale äärele ülesse.
Samas olen samuti täheldanud, et kontrollkaal ja kodune kaal hakkab üha enam erinema. Kui vanasti (oh aegu ammuseid) olid nad identsed, siis täna hommikul näitas kontrollkaal juba 0.3 kilo vähem kui kodus :)))))

Anx said...

No sul siis parem seis tunduvalt, kui kontrollkaal näitab vähem....mis sa kurdad! :)

Unknown said...

väga tublid olete igal juhul ja no ei saa aru, kuidas Mirx jõuluajal kaalu langetab nii hoogsalt.. mul on püha eesmärk suuta hoida ja siis peale jõule jälle langustrendi hakata taga ajama.. no ei saa ju verivorsti ja hapukapsast söömata jätta.. aga lugupidamine jõuluajal kaalulangetajatele ;)

Anx said...

Tähh
ja loomulikult ei saa vorsti ja kapsast ja sealiha ja kõike muud ja paremat söömata jätta :) mitte mingil juhul :)
Nii et laseme aga minna ja uuel aastal uue hooga, onju!

Anonymous said...

Minu arust võtab ka neiu A väga mõistlikult alla, rohkem nagu polegi vaja korraga võtta..ikka tasa ja targu:)
Pool kilu nädalas on paras, mirxil norm selline 1kg!!

Mirx, esimene tõsisem jõulusöök tuleb pühaba kell 13.00!!

väike tume õlu igas päevas;)

Anx said...

Pool kilu, vbl poole heeringa jagu oleks parem??? :)

@mirx said...

piret, jõuluaeg pole ju veel pihta hakand, nii et seega kaal veel langeb...

ja ega ma siis jõulutoitu jäta söömata, kõik söön ära. Lihtsalt plaan jõuluaeg treeningkoormus üles viia. Nende nelja päeva jooksul võiks oma 10 tundi treeningut ära tulla ehk isegi :) Siis võiks loota kaalu alanemisele ehk jõulu ajal, kui ma tavapärases koguses jõulutoitu mekin. Kes tahab, võib nende trennidega ühineda :)

Jako, juba nii vara w?
Mitu käiku ja mis menüüs on?

Anonymous said...

Jep-jep, meil ju mitu punase kuuega meest, kes peavad õhtupoole ja 24, 25 tööd tegama;)!!
Tõsine andmine tuleb, ikka pühaba...ma ütlen

väike tume õlu igas päevas;)

Anonymous said...

Tegelt on ka pühaba,ja ubes 2aka päeval, sest siis pidavat kõik, ma kordan kõik, saadaval olema. Peakokk soobis sigapraadi ahjus tetut; a vanavanemad sooviks kala, ja mõni pole ammu küpsetand. Nii et tulevad kõik käigud, aga joogid on teite poolt!

Unknown said...

mul on küll jõulusöömingud koos õe sünnaga juba täiega toimumas.. aga Mirx kus need trennid toimuvad, osalen juhul kui ei pea jooksma minema ;)

@mirx said...

no ega ma nii täpselt ka pole nendele trennidele veel mõelnud...
aga ehk juhtub niimoodi, et pool sellest 10 tunnist veedan jooksurajal ja pool siis äkki seal Tervisexis. Eks näis, kas viimane üldse jõulu aeg lahti ongi.

Aga kui sa joosta ei taha, siis võid ju kõrval rullitada ;) Lund ei tohiks ju olla veel...

Anonymous said...

Heihoo! Praegu on jah asi juba täitsa käest ära söömise mõttes (nädalavahetuse mõjul jäid uued püksid suisa kitsaks ja kaalu peale ronimist praegu väldin:) Ega jõulu ajal olukord parem ei tõota olla..:(:) Nii et olen ka trenni osas täiega käsi (sama tingimus, et jooksmist üritaks vältida:). Loodan, et Tervisex ikka ilusti lahti on jõuluajal - Pillu, Sa võiksid tšekata:))

Anonymous said...

Spordiklubi Tervisex avatud/suletud
24.12.2007 - 8.00 - 15.00
25.12.2007 - suletud
26.12.2007 - 10.00 - 20.00
31.12.2007 - 8.00 - 15.00
01.01.2008 - suletud

@mirx said...

üks väga oluline asi kaalu võtmise juures on tihe enda kaalumine. No mina kaalun end vähemalt hommikul ja õhtul ja siis aeg-ajalt astun ka päeval läbi. Ja nädalavahetusel Pärnusse minnes tirin kaalu kaasa. Et kui pidevalt kaaluda, siis hakkad täpselt aru saama, mis kui palju mõjub.

Et ma ei saa aru, miks peaks kartma kaalu peale astumist. No sa ju tead ise ka ju, et süüa sai palju ja uued püksid ei lähe jalga, no mis hullu siis sellest on, kui teada saad, et 1.3 kilo on juurde tulnud. Keda sa mitte-kaalumisega ära petta üritad? Iseennast w?

Pigem astu kaalu peale ja siis äkki on järgmine kord oidu vähem või tervislikumalt süüa...

Anonymous said...

Ja siit tuleb minu esimene sissekanne Mirxi ja Anxi (ja pean tunnistama, et üleüldse esimese - olen vist ajast maha jäänud blogimises :) blogiveergudele. Vahvad teemad teil siin toimumas - päris põnev lugeda! Mirx, olen jõulutrennide ajal ka käsi, kui mu tänases kossutrennis saadud puukas (hull laks reie välisküljele korvialuses saginas) kenasti ära paraneb.Kris

Anonymous said...

Sain karmi Mirxi käest hurjutada.. nuuks - no tegelt tean ju ise ka, et eks see mul üks pea liiva alla peitmise taktika ole, et mittekaalumisega loodan stressi vältida. Ok, katsun end parandada ja käin homme hommikul kaalu peal ära (õhtuse kaalumisega ei ole mul praktiliselt mingit kogemust ja praegu seda ikkagi ei taha kaa:) Klubi avamisaegade info on väga abiks - tänud! Et siis 24. võtaks plaani minna. 26 ja 31 on meie tihedaid liikumisgraafikuid arvestades küsimärgi all, aga üritame ikkagi! :)

@mirx said...

mellu, ära seda nüüd väga isiklikult ka võta, sa olid lihtsalt hea näide siinkohal viitamiseks. See tundub olevat selline üldine tendents. Kaalujälgijatel pidi ka vist soovituslik olema ainult 1 kord nädalas kaaluda, muidu hakkavad teised veel stressama.

Teine oluline asi kaalu langetamise juures on endaga rahulolu ja positiivne meelestatus. See on nagu hügieenifaktor, et kui too olemas on, siis on võimalik kaalu alla võtta (no ainult positiivne meelsus ei võta veel kaalu alla, selle nimel peab ikka vaeva ka nägema). Aga kui enesega rahulolu ei ole, siis ei ole võimalik ka kaalu alla võtta. Pinguta kui palju tahad, aga vat kaal ei lange, kui fun puudu on...

Merit Hirvoja-Tamm said...

Sa Mirx täitsa kaaluteemade teadlane - on tunda, et Sul on selles vallas kogemust ja tarkust kogunenud!:) Tundub jah täitsa loogiline see, mis Sa räägid - et positiivsus on oluline faktor. Mul sellise tahtliku langetamisega on kogemusi üsna vähe, aga praegu tahaks eelkõige säilitada seda, mis viimasel ajal (st pärast reisi) on püsinud, aga kohe ära kaob, kui vabalt võtta (mis juhtub minu puhul üsna kohe, kui vastavad tingimused ahvatluste näol tekivad;) Nüüd aga tuttu sättima. Head ööd!